beats by dre cheap

BAKU: PETI DAN PROBA

Svoje druge probe evrovizijskih nastupa danas je imalo 13 učesnika prvog polufinala ovogodišnjeg takmičenja. Kao što smo već ranije pisali, ova serija proba traje 30 minuta. U pitanju su probe gde sve delegacije uštimavaju rasvetu, zvuk, ton, kamere ili jednostavno popravljaju sve ono što nije bilo u redu na prvoj probi.

Pregled dana

1. Crna Gora

Danas je svojih 30 minuta na sceni Kristalne dvorane prvi imao predstavnik Crne Gore, Rambo Amadeus. Za razliku od prve probe, ovoga puta Rambo je na sebi imao nešto što liči na kostim. Pozadina scene je donekle izmenjena. Koreografija je i dalje dosta haotična. Tri plesača pokušavaju izvesti nešto što se zove koreografija, ali ipak sve deluje dosta nepovezano, netačno i nezanimljivo.

Pogledajte drugu probu Crne Gore i reakcije >>

2. Island

Sledeći na sceni pojavili su se predstavnici Islanda, duet Greta i Jounsi. I ovaj put su nastupili kao da je u pitanju takmičarsko veče, a ne proba. Delovali su jako samouvereno, vokalno gotovo savršeno. Njihovoj pesmi dozu mističnosti daju crni kostimi, koji ovaj put imaju svi na sceni. Ovo je jedan odličan sklad između LED efekata, kostima, koreografije i same pesme.

Pogledajte drugu probu Islanda i reakcije >>

3. Grčka

Predstavnica Grčke Elefterija Elefteriju nastupila je ponovo sa četiri plesača i jednim pratećim vokalom. Nastup je i dalje dosta dinamičan sa vrlo šarenom pozadinom, što u stvari diktira i sami ritam ove pesme. Na sve strane se lako može namirisati neoriginalnost, a da li će joj dosta jak vetar u kosi pomoći da se domogne finala, videćemo 22. maja.

Pogledajte drugu probu Grčke i reakcije >>

4. Letonija

Anmari, predstavnica Letonije je sledeća. U pozadini vidimo dosta šarenih boja, ali i pesmica joj je takva. I ovaj put, kao i na prethodnoj probi, Anmari vokalno jako dobro zvuči, a budimo realni, ovu pesmu može svako pevati. Trebaće da se desi pravo čudo da Prelepa pesma dobije kartu za veliko finale.

Pogledajte drugu probu Letonije i reakcije >>

5. Albanija

Albanci sve karte ove godine bacaju na Roninu zahtevnu interpretaciju pesme Suus. Rona je sama na sceni. Nastup joj je i dalje dosta statičan, popraćen žarkom crvenom bojom u pozadini. Na konferenciji za novinare, uprilićenoj nakon probe, Rona je otkrila da će ovu frizuru imati i na nastupu u polufinalu, a da će haljinu predstaviti na sledećoj probi.

Pogledajte drugu probu Albanije i reakcije >>

6. Rumunija

Sledeće na sceni gledali smo predstavnike Rumunije, grupu „Mandinga”. Uz dosta plesa, šarenila, osmeha, i uz zanimljivu, a donekle i jako jednostavnu koreografiju, Rumuni su blistali na sceni. Ovoga puta svirači-plesači bili su odeveni u bele kostime, dok je pevačica bila u kostimu koji svojim izgledom i bojama podseća na Snežanin („Snežana i sedam patuljaka”). Na kraju se stiče utisak da su predstavici Rumunije imali jako uspešnu probu.

Pogledajte drugu probu Rumunije i reakcije >>

7. Švajcarska

Nakon nekoliko sladunjavih pesama koje upućuju da će biti letnji hitovi, u Kristalnoj dvorani mogao se čuti nešto što liči na pravi rok. Nastup braće iz Švajcarske gotovo da se nije nikako razlikovao od onog predstavljenog na prethodnoj probi. „Sinplus” zvuči vokalno jako dobro i sigurno, a celokupni nastup je odmeren i prilagođen pesmi.

Pogledajte drugu probu Švajcarske i reakcije >>

8. Belgija

Predstavnica Belgije, Iris, potrudila se da i na drugoj probi njen nastup bude neupečatljiv. Vokalno je i ovaj put zvučala dosta primereno, dok joj je nastup i dalje jako statičan. Pozadina je obojena ljubičastom bojom po kojoj sve vreme lepršaju rozi balončići. Bele pantalone zamenila je belom haljinom, dok je rozi cvet ostao u kosi mlade Belgijanke.

Pogledajte drugu probu Belgije i reakcije >>

9. Finska

Predstavnica Finske, Pernila, nije bila zadovoljna pozadinom koja se prikazivala na LED ekranima sa prethodne probe, pa je to ovaj put promenila. Ponovo se pojavila u istoj garderobi, pa možemo pretpostaviti da ćemo je takvu gledati i 22. maja. Što se tiče same interpretacije, i ovaj put je delovala jako samouvereno, dok je poseban pečat njenom nastupu ostavio violončelista koji je s njom zajedno na sceni.

Pogledajte drugu probu Finske i reakcije >>

10. Izrael

Kazaljke i satovi u Kristalnoj dvorani za Izrael danas su se vrtili unazad. Grupa „Izabo” opet je zvučala jako dobro, a nastup je i dalje ostao jako upečatljiv. Pesma Time je primer kako od jedne sasvim jednostavne, smešne i zabavne pesmice možete napraviti uspešan nastup i dobiti dosta šanse da se plasirate u finale.

Pogledajte drugu probu Izraela i reakcije >>

11. San Marino

Nakon predstavnika iz Izraela, svojih 30-tak minuta na sceni dobila je predstavnica San Marina, Valentina Moneta. Sanmarinežanka ni danas javnosti nije pokazala ništa novo. Sladunjava pesmica uz sladunjavu interpretaciju, okosnica je današnjeg nastupa predstavnice San Marina.

Pogledajte drugu probu San Marina i reakcije >>

12. Kipar

Predstavnica Kipra je bila sledeća na sceni. Njena pesma je nešto što se nekom može svideti a nekome ne. Ivi zajedno sa devojkama na sceni ovoga puta je obučena u bele, bež kostime, pretpostaviti je da će se u istim pojaviti i u prvom polufinalu ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije.

Pogledajte drugu probu Kipra i reakcije >>

13. Danska

Probe je danas zatvorila predstavnica Danske. Njen nastup se danas nije ni po čemu razlikovao od onog sa prethodne probe. Soluna je i danas delovala dosta sigurno u svoju interpretaciju. Odmerenost je glavni adut Danaca na ovogodišnjem takmičenju.

Pogledajte drugu probu Danske i reakcije >>

E U R O V I S I O N
http://esc4ever.blogger.ba
17/05/2012 22:09