beats by dre cheap

REZULTATI 1. POLUFINALA EUROSONGA 2012

Svoju kartu za veliko subotnje izdanje 57. takmičenja za najbolju pjesmu Starog kontinenta večeras je tražilo 18 učesnika, ali samo je zahvaljujući ocjenama žirija i televizijskih gledalaca, deset njih uspjelo proći dalje.

Nakon dobrodošlice koju su nam poželeli voditelji ovogodišnje Evrovizije Nargiz, Eldar i Lejla, prvo polufinale 57. takmičenja za Pjesmu Evrovizije, moglo je početi.

Čast da otvori ovo polufinale pripalo je predstavniku Crne Gore, Rambu Amadeusu. Zanimljivo je da je ovaj Crnogorac izjavio, neposredno prije izlaska na scenu, da će ukoliko ne zauzme visok plasman tražiti od Crne Gore da ga odmah penzioniše.

Ukupno 11 zemalja pjevalo je u potpunosti na engleskom jeziku. Predstavnici koji su se odlučile da svoje pjesme otpjevaju na službenim jezicima su iz Austrije, Finske i Albanije. Greenroom je po prvi put u historiji ovog takmičenja bio smješten u samoj publici.

Uživali smo u jednostavnim, a usput prelijepim razglednicama na kojima smo upoznali impresivni grad domaćin – Baku. Azeri su se zaista potrudili da ovogodišnje izdanje ovog takmičenja učine do sada najboljim, kako po pitanju organizacije, tako i po posvećenosti. Jednostavno, ništa nije bilo prepušteno slučaju. Prema nekim procjenama, oko 50 miliona eura utrošeno je u ovogodišnju organizaciju.

Niko nije mogao ostati ravnodušan nakon glasa iz Albanije, seksipila iz Grčke, veselih ritmova iz Rumunije, hladnih ritmova sa Islanda, švajcarskog roka, devojaka lakog morala oko štange iz Austrije, novog izuma u vidu fontane na evrovizijskoj sceni iz Irske…

Nakon glasanja zemalja koje učestvuju u ovom polufinalu, Nagriz, Eldar i Lejla nasumično su pročitali imena deset zemalja čiji su predstavnici uspeli da uđu u veliko finale.

Uglavnom, nije bilo nekih većih iznenađenja za prolazak u finale. Tako ćemo, između ostalih, u subotu ipak gledati babuške iz Rusije, favorizovane Islanđane te braću iz Irske.

U veliko subotnje finale 57. takmičenja za Pjesmu Evrovizije plasirali su se:

01. Rumunija, grupa “Mandinga” – Zaleilah
02. Moldavija, Paša Parfeni – Lăutar
03. Island, Greta i Jounsi – Never forget
04. Mađarska, grupa “Compact Disco” – Sound of our hearts
05. Danska, Soluna Samaj – Should’ve known better
06. Albanija, Rona Nišliju – Suus
07. Kipar, Ivi Adamu – La la love
08. Grčka, Elefterija Elefteriju – Aphrodisiac
09. Rusija, grupa “Buranovske babuške” – Party for everybody
10. Irska, Džedvard – Waterline

Napominjemo vam da je u četvrtak, 24. maja, drugo polufinalno veče na kome će nastupiti 17 novih polufinalista, među njima i predstavnica BiH - Maya Sar.

Finale gledajte u subotu, 26. maja od 21:00 sat.

E U R O V I S I O N
http://esc4ever.blogger.ba
22/05/2012 23:36