beats by dre cheap

VEČERAS DRUGO POLUFINALE EUROSONGA 2012 !!!

Bosanskohercegovačka predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu u Maya Sar večeras će uz izvođače iz 17 zemalja tražiti svoje mjesto u finalu takmičenja za najbolju pjesmu Evrope, koje će biti održano 26. maja.

Maya Sar tokom jedne od proba u Bakuu
Drugu polufinalnu večer otvorit će predstavnik Srbije, Željko Joksimović pjesmom "Nije ljubav stvar". Joksimović iza sebe ima niz uspješnih nastupa na Eurosongu, a i ove godine važi za jednog od glavnih favorita.

I naša Maya Sar se može pohvaliti evrovizijskim iskustvom. Već dva puta je učestvovala na Eurosongu, ali joj je ovo prvi samostalni nastup.

Na scenu Crystal Arene večeras će izaći kao 17. izvođač. Ima tri minute da svojom prelijepom baladom "Korake ti znam" prenese emociju na evrovizijsku publiku i našoj zemlji osigura nastup u finalu takmičenja.

"Naša pjesma je dovoljno jaka da i ljudi koji nisu s našeg govornog područja razumiju poruku i emociju koju pjesma nosi", kazala je Maya dan prije odlaska u Baku.
Bh. kantautorica će nastupiti u kreaciji Selme Berisalić i bit će sama na sceni. Veći dio nastupa će biti za klavirom, a pred kraj pjesme, ustaje od klavira i kreće prema publici.

Spomenimo kako je Bosna i Hercegovina jedna od pet zemalja koje su nastupale u finalu Eurosonga svaki put od 2004. godine, od kada postoji polufinalna večer.

Uz Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, prolazak u finale večeras traže i predstavnice još tri zemlje bivše Jugoslavije: Hrvatska, Slovenija i Makedonija, kao i Bjelorusija, Bugarska, Estonija, Gruzija, Litvanija, Malta, Norveška, Portugal, Slovačka, Švedska, Holandija, Turska i Ukrajina.

Direktan prijenos druge polufinalne večeri možete pratiti na BHRT-u i BH radiju 1 od 21:00 sati, kao i na službenoj stranici Evrovizije www.eurovision.tv

Ovdje pogledajte jučerašnji nastup Maye na drugoj generalnoj probi.

Sretno Mayo, sretno Bosno i Hercegovino!!!

E U R O V I S I O N
http://esc4ever.blogger.ba
24/05/2012 09:45